Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde müftülük tarafından 2023 yılı yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilere yönelik Kur'an-ı Kerim-i Yüzünden Güzel Okuma ve Temel Dini Bilgiler Yarışması düzenlendi
Sınav sonrası ilçe Müftüsü Akyüz, yarışmaya katılan öğrencileri tebrik etti.
Diyanet İşleri Başkanlığının toplumu din konuda aydınlatmak ve onların dini eğitimlerine yardımcı olmakla görevli olduğunu anımsatan Akyüz, şunları kaydetti:
“Öğrencilerimiz kışın okullara gidiyor, yazında tatile giriyorlar. Bu tatillerini en güzel şekilde değerlendirebilmeleri için onlara hem Kur’an kurslarımızda hem de camilerimizde Yaz Kursları düzenliyoruz. Bu kurslarımıza da rağbet oldukça yüksek elhamdülillah. Bu yavrularımız Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar hem de dini bilgilerini öğreniyorlar. İtikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgiler konularında bilgiler ediniyorlar. Bunların yanında sosyal ilişkileri, adab-ı muaşereti, büyüklere-küçüklere saygıyı, sevgiyi, vatan, millet, bayrak sevgisini buradan alıyorlar. Biz her kursun sonunda öğrencilerimizin çalışmalarını gözlemlemek, hem de onların motivasyonlarını artırmak için yarışmalar düzenliyoruz. Amaç bu vesilelerle çocuklarımızın Kuran’a dini bilgilere ilgisini artırmak, motivasyonlarını yükseltmektir. Bu tür yarışmaların çok faydalı ve verimli olacağını ümit ediyorum”
Akyüz, özverili ve fedakarca çalışan öğrencileri yetiştiren din görevlilerine ve sınava katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.