Osmaniye’de 2023-2024 eğitim öğretim yılı Ülkü İlkokulu’nda düzenlenen programla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışı konuşmasını Okul Müdürü Ali Şahin yaptı.
Şahin, Ülkü İlkokulu’nun ilk olarak 1962 yılında dönemin kaymakamı Ali Arguvanlı tarafından yaptırıldığını ve adını da bizzat kaymakamın koyduğunu söyledi.
Okulun yeniden yapım sürecinde Vali Erdinç Yılmaz'ın himayeleri ve talimatlarıyla İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak’ın üstün gayret ve çabalarıyla pandeminin olumsuzluklarına rağmen 2023’de faaliyetlerine başladığını anımsatan Şahin, “Bu yıl 170’i birinci sınıf olmak üzere toplam 664 öğrenci ile her zamanki gibi büyük bir azim, kararlılık ve sevinçle öğretim hazırlıklarımızı tamamladık. Türkiye yüzyılında ülkemizin geleceği ve refahı için geçmiş yüzyılın birikimiyle gelecek yüzyılı inşa edecek güçlü kadromuz ve olmazsa olmaz velilerimizle birlikte öğrencilerimizi hızla gelişen ve değişen dünyanın gereksinimlerini karşılayabilecek, öğrenmeyi öğrenen problem çözme yeteneğine sahip, çevresine ve kültürel değerlere duyarlı bireyler olarak yetiştirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağız” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak yeni bir eğitim öğretim yılının başlangıcının coşkuyla karşılandığını belirtti.
Bilgi dolu bir yılın kapılarının ardına kadar açıldığını ve hep birlikte öğrenmenin, keşfetmenin ve büyümenin heyecanının yaşandığını vurgulayan Albak, şöyle konuştu:
“Öğrencilerimizin merak dolu zihinleri, öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve velilerimizin destekleriyle dolu bir yıl bizi beklemektedir. Eğitimin aydınlattığı bu yolda yeni bir başlangıcın coşkusunu birlikte yaşıyoruz. Türkiye yüzyılında ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanın temel şartı hiç kuşkusuz nitelikli bir eğitimle mümkündür. Geleceğimize emanet edeceğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi bilimsel ve teknolojik donanımların yanında evrensel milli ve manevi değerlerle donatarak ne kadar iyi yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Bizler eğitimin her şartta öncelikli bir yere sahip olduğu bilinciyle eğitim öğretim faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde devam etmesi gerektiğinin inancındayız. Kurtuluş Mücadelemizi verdiğimiz o zor şartlarda bile başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk Maarif Kongresi'ni düzenleyerek eğitime verdiği önemi her şartta eğitimin devam etmesi gerektiğini bizlere göstermiştir. Yaşadığımız asrın felaketinde Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Sayın Valimiz Erdinç Yılmaz Beyefendi'nin destekleriyle bu felakette Hasar gören yüz seksen altı okulumuzun tadilatını kırk gün gibi kısa bir sürede ivedilikle tamamlayarak eğitim öğretime hız kesmeden başladık”
Albak, öğretmenlere seslenerek, “Değerli meslektaşlarım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır sözünden hareketle ülkemizin geleceğini inşa etmenin onuru, siz değerli öğretmenlerimizin alınlarına bir yıldız misali parlamaktadır. Bilginin her an yenilendiği teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği, çağımızda ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için büyük bir özveriyle çalıştığınızı ve çalışacağınızı biliyor, sizlere başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Albak, öğrencilerin ülkenin umudu, aydınlık yarınları olduğunu sözlerine ekledi.
Osmaniye Valisi Dr.Erdinç Yılmaz da yaşanan depremden dolayı öğretmenleri, çocukları ve kıymetli vatandaşları kaybedildiğini belirtti.
Yeni bir eğitim, öğretim dönemine başlandığını kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti:
“Allah bizi böyle felaketlerden uzak eylesin bir daha inşallah dileğimiz, duamız böyle bir felaket yaşamayalım. Depremde zarar gören okullarımızın çok büyük bir kısmının eksikliklerini tamamladık. Ağır hasarlı olan yıkılan yıkımını yaptık ve onların da bir an evvel eğitim öğretime kazandırılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Eğitim öğretimde Osmaniye olarak baktığımızda gerçekten Türkiye'de öncü olma yolunda hızla ilerliyor. Bu dönem üniversiteye giriş sınavlarında yapılan tahminlerimize göre yaptığımız hesaplamalarımıza göre Türkiye'de ilk on içinde yer yer almaktadır. Ve bu başarıyı gösteren başta çok kıymetli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize, kıymetli velilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu işi sırtlanıp başarıya koşan İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki daha ilk üçlere en başlara geleceğiz. Gelmek için de çalışmaya devam edeceğiz. Ben öğrencilerimize gerçekten şu gördüğüm manzara, heyecan, istek karşısında daha büyük başarılar kazanacağına hiç şüphem yok.”
Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yılmaz, “Onların bir abileri, bir amcaları olarak bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Çocuklarımız hep bazen bunu bunları işte babamızdan duyduk, annemizden duyduk, büyüklerimizden duyduk derler. Ama bu da bize bir görevdir. Sevgili çocuklarımız, tatil dönemi bitti. Eğitim öğretim başladı. Her şeyden önce okulumuzu, öğretmenimizi sevmeliyiz. Çünkü bura size geleceğinize güvenle bakacağınız, geleceğinizi şekillendireceğiniz en önemli kurumdur. En önemli yuvadır. Bu yuvayı mutlaka sevin. Severseniz başarılı olursunuz. Ayrıca sevgili çocuklarımız bu dönem sizin eğitim öğretim döneminiz, öğrencilik döneminiz, hayatınızın aslında şekillendiği hayatınıza en önemli yatırımların yapıldığı dönem olacaktır, dönemdir. Bu dönemi ne kadar iyi değerlendirirsek ne kadar güzel derslerimize çalışırsak ne kadar çok kitap okursak, gelecekte de o kadar mutlu, başarılı olacağızdır. Ben bütün ailelerimize, öğretmenlerimize Başladığımız bu eğitim öğretim döneminde çocuklarımıza en içten başarı dileklerimi sunuyor, her daim yolunuz açık olsun. Başarınız daim olsun yeni eğitim öğretim dönemimiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra öğrenciler şiir okudu, gösteriler sundu.
Vali Erdinç Yılmaz’ın ilk ders zilini çalmasıyla öğrenciler sınıflarına girdi.