Osmaniye'de AFAD istihdama yönelik "Afetzede Hak Sahipliği Eğitimi" programı düzenlendi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut başkanlığında gerçekleşen eğitimde, afetzede hak ev sahipliği işlemleri için kullanım programlarının eğitimi verildi.
Eğitimde, afetzede hak ev sahibi koordinatörlüğünü üstlenecek olan Gümüşhane il Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak ve AFAD Şube Müdürü M. Berşan Uçar da yer aldı.
Osmaniye AFAD Müdürü Serhat Bulut, daha iyi hizmet sunmak amacıyla eğitimlere eksiksiz ve hızlı bir şekilde devam edeceklerini vurguladı.
Bu doğrultuda daha fazla çalışacaklarını ifade eden Bulut, afetzede hak ev sahipliği konusunda AFAD çalışanlarının yeteneklerini artırmak için eğitimlerin önemine dikkat çekti.
Bulut, “Afetzede hak barındırma eğitimi, afetlerde insanlara ulaşabilmek ve onları desteklemek adına önemlidir. AFAD programlarının amacı etkili yöntemleri afet sonrasında adil ve hızlı bir şekilde ulaştırılan yardımları sağlamaya yardımcı olmaktır. Osmaniye'deki bu eğitim programı, AFAD çalışanlarının daha iyi bir hizmet sunabilmesi adına güncel bilgilere sahip olmalarından kaynaklanan bir göstergedir. Bu tür eğitimler, afet ve acil durum müdahale ekiplerinin görüşmelerini ve etkinliklerini artırmayı hedeflemektedir” diye konuştu. AFAD İl Müdürlüğü