AK Parti Osmaniye İl Teşkilatı tarafından 28.dönem milletvekili adayları tanıtım toplantısı düzenlendi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, toplantıya yerli otomobil Togg ile geldi.
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan toplantıda İl Başkan Vekili Necati Okur, selamlama konuşması yaptı.
Tanıtım toplantısında ayrıca AK Parti milletvekili adayları Seydi Gülsoy, İlyas Yiğit ve Mesut Tokur da birer konuşma yaptı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin siyasetteki varlık sebebinin, milletin iradesinin milletin yönetimine dönüştürmek olduğunu söyledi.
AK Parti kadrolarının hizmet kadroları olduğunu ifade eden Yanık, şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanımızın o büyükşehir belediye başkanlığı dönemindeki zorluklarıyla, nasıl bir yol alındığını çok yakından hepiniz gibi çok içeriden takip eden arkadaşlarınızdan birisiyim. Bizim varlık sebebimiz hizmettir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle hizmet siyasetidir. Onun için bu salonun içerisinde eski yeni bütün arkadaşlarımız teşkilatımızın çeşitli kademelerinde yer almış bütün arkadaşlarımız bir aradayız. Hepimiz bu bayrak yarışının bir yerinde yer alıyoruz, bir yerinde görev üstleniyoruz. Biz bir hizmet kadrosuyuz. Hizmet kadrosu olduğumuz için de bayrak yarışının ne demek olduğunu iyi biliyoruz. Birlik ve beraberliğin ne demek olduğunu iyi biliyoruz. 20 yıldır değişik zamanlarda teşkilatın değişik bölgelerinde görev yapan arkadaşlarımızın ihtiyaç olduğunda bir araya gelmesinin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz.”
Yanık, Osmaniye'den Cumhur İttifakı'nın başkenti olarak Türkiye'ye bir ses vereceklerini vurguladı.
Osmaniye'nin şehitler diyarı bir kent olduğunu belirten Bakan Yanık, şöyle devam etti: "Şehadetin bir anlamı var. Şehadet millet için, vatan için, Allah rızası için canından bile vazgeçmektir. Canından en kıymetli varlığından bir insan vazgeçiyorsa demek ki daha üstün bir değer kalmıyor geriye. O zaman canından bile vazgeçen, vatan için, millet için, bayrak için dini mümin için canından bile vazgeçen insanların memleketi Osmaniye'de, o zaman demek ki biz önümüzdeki süreçte bütün mevcudatımızla, bütün gayretimizle çalışacağız. ve milletimizi biraz daha ileriye götürmek, biraz daha müreffeh, biraz daha güçlü hale getirebilmek için çabamızı ortaya koyacağız. Önümüzdeki yüzyıl Türkiye Yüzyılı. Sayın Cumhurbaşkanımız yaklaşık 10 yıldır 15 yıldır 2023'ü işaret ediyor, 2053'ü işaret ediyor, 2071'i işaret ediyor. Bu tarihlerin hiçbirisi tesadüf değil. Bu tarihlerin her birisi bizim tarihimizdeki dönüm noktalarının belli periyotlarıdır.”
Konuşmaların ardından okunan ezan ile birlikte oruçlar açıldı. Bakan Yanık, Türkiye'nin yerli otomobil markası olan Togg ile salondan ayrıldı. Ümit KAHRAMAN