Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından, ‘‘Türk Kültüründe Nevruz’’ başlıklı program düzenlendi.
OKÜ Rektörlük salondaki programa Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, akademik ve idari çalışanlar ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Cengiz Gökşen’in sunumuyla devam etti.
Prof. Dr. Cengiz Gökşen, sunumunda Nevruzun tarihsel kökeni, Türk dünyası kültüründeki yeri ve önemi hakkında detaylı bilgiler paylaştı.
Yaz mevsiminin gelişinin müjdeleyicisi olan Nevruz’un Türk dünyası kimliğindeki rolüne ve bayramların ortak kültür inşasındaki önemine de değinen Prof. Dr. Cengiz Gökşen, ‘’Bayramların en büyük özelliği sevinç ve mutluluk günleri olmasıdır. Bu vesileyle, Nevruz aynı zamanda küslerin barıştığı bir gündür. Bundan hareketle, bu günü içte ve dışta ayrımcılığın olmadığı, dünyada hürriyet ve kardeşlik günü olarak kutlamak gerekir.’’ dedi.
Program kapsamında, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerimiz tarafından ‘‘Doğanın Düğünü’’, “Anadolu’da Bahar’’ ve ‘‘Türk’ün Ergenekon’dan Çıkış Bayramı Nevruz” şiirleri okundu.
Etkinliğe katkılarından dolayı konuşmacı Prof. Dr. Cengiz Gökşen’e ve şiir dinletisi sunan öğrencilere teşekkür belgesi, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun tarafından takdim edildi.

Haber Merkezi