Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında iki çiftçi tarafından kivi bahçesi kuruldu.
Bahçe’de genç girişimci Özkan Salman ve Hüsne Kayım, 8 dekar Kivi Bahçesi kurulumunu tamamladı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bahçe ilçesinde kivi üretiminin ev bahçelerinde hobi amaçlı yapıldığı belirtildi.
İlçede kivinin başarılı bir şekilde yetiştirildiği ve ürün alındığının kaydedildiği açıklamada, “İlçenin iklim ve coğrafi koşulları değerlendirildiğinde ilçe için gelecekte hem üretim potansiyeli olan hem de ümitvar bir durum sergileyen kivi üretimi, bitkisel üretimde rekabet gücünün geliştirilmesi stratejik amacına yönelik olarak belirlenmiştir. Kivi yetiştiriciliği konusunda sadece kırsal gençlik işletmelerine özel olmak üzere bir destekleme yapılmıştır. Bahçe’de 2 gencin kivi yetiştiriciliği konusundaki ekonomik girişimleri desteklenmiştir.
Kivi meyvesi daha çok taze olarak tüketilmekte, ayrıca kurutularak, dondurularak ve meyve suyuna işlenerek değerlendirilmektedir. Özellikle yüksek C vitamini içeriği ve düşük kalori düzeyinden dolayı sağlıklı beslenme açısından oldukça önemlidir ve bu nedenle üretimi ve tüketimi yıldan yıla artmaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Haber Merkezi