Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde sebzeciliğin geliştirilmesi ve üretiminin arttırılması projesi kapsamında 50 çiftçiye kurulan bahçeler ilk ürünlerini vermeye başladı.
Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu, ilçede kurulan sebze bahçelerini ziyaret ederek bilgi aldı.
Çiftçinin yüzünün desteklemelerle güldüğünü ve verimden de oldukça memnun kaldığını ifade eden Müftüoğlu, ilçede 50 çiftçiye yüzde 75 hibe desteği ile 220 bin adet sertifikalı sebze dağıtımı yapıldığını söyledi.
Proje kapsamında ilçe genelinde çiftçilere toplamda 450 bin hibe desteği sağlandığını anlatan Müftüoğlu, şunları kaydetti:
“Bahçe Kaymakamlığı İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğümüz, Tarım Ve Orman Bakanlığımız Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesinin desteklenmesine ilişkin yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı gereğince İl Müdürlüğümüzce hazırlanan sebzeciliğin geliştirilmesi ve üretiminin arttırılması projesi kapsamında 50 çiftçimize, yüzde 75 destekli olarak 220 bin adet sertifikalı domates, biber ve patlıcan fidesi vermiş ve ilçemizde uygulanan söz konusu sebzecilik projesi çerçevesinde çiftçilerimize 450 bin hibe desteği sağlanmıştı. Çiftçilerimizin yüzü bu desteklemelerle gülüyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz”
Projeden yararlanarak sebze bahçesi kuran Arıklıkaş köyü çiftçilerinden Erol Seçkin ve Ömer Çetin'e destekleme sayesinde biber bahçesi kurduğunu ifade etti.
Çiftçiler, verimden de oldukça memnun olduğunu, emeği geçenlere teşekkür ettiğini kaydetti.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü