Osmaniye’de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (Take) Projesi Kapsamında Adana-99 Türü buğday tohumluğu dağıtıldı
Projesi kapsamında 266 çiftçiye 3350 dekar alanda ekilmek üzere Adana-99 çeşidi buğday tohumu çiftçilere teslim edildi.
Dağıtım etkinliğine Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Köse Mehmet Poyrazoğlu, Proje Sorumlu Mühendisi Seda Kal da katıldı.
Proje kapsamındaki büyüme tohumluk faaliyetleriyle ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Erdem Kolabaş, "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi, çiftçilerimize destek olmayı ve tarımın yapılmasını desteklemeyi amaçlayan önemli bir adımdır. Adana-99 çeşidi buğday tohumları 266 çiftçimize 3350 dekarlık bir alanda ekim için dağıtıldı. Amacımız, çiftçilerimize modern tarım teknolojileri ve kaliteli tohumlarla destek olarak, bereketli ve verimli bir hasat elde etmelerini sağlamaktır" dedi.
Dağıtım etkinliğinde çiftçilere seslenen Kolabaş, "Buğday, temel gıda bileşenlerinden biridir ve bu proje ile çiftçilerimize daha kaliteli ücretlerle, daha iyi tarım uygulamalarıyla desteklenir. Ekim için gerekli yağışlar da düşmüş durumda, bu nedenle çiftçilerimize bereketli ve bol kazançlar. Çiftçilerimizin demokratik olarak istedikleri" şeklinde konuştu.
Proje Sorumlu Mühendisi Seda Kal, teknik ayrıntılara değinerek, çiftçilere proje süreçlerinde kendilerine başvurularını ve her konuda destek almalarını önerdi.
Proje kapsamında dağıtılan tohumların, bölgesel tarımın modernizasyonu ve verimliliğin arttırılması adına önemli bir adım olduğu belirtildi.

Haber Merkezi