Osmaniye Sağlık İl Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi Çocuk Gelişimcisi Enes İnce, 0-18 yaş aralığındaki çocuklara danışmanlık hizmeti verildiğini belirtti.
İnce, yaptığı açıklamada, merkezde çocuk gelişimine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Sağlıklı Yaşam Merkezinde ayrıca 0-6 yaş grubu aralığındaki çocukların gelişimsel değerlendirmesi yapıldığını, bu gelişimsel değerlendirme sonucunda çocukların sosyal duygusal gelişim alanlarının ve öz bakım becerilerinin yaşlarına uygun olup olmadığının kontrol edildiğini ifade eden İnce, “Ayrıca çocuklar gelişimsel açıdan takibe alınmakta ve belirli aralıklarla gelişimsel değerlendirme yapılmaktadır. Çocuklarda görülen davranış bozuklukları, tırnak yeme, altı ıslatma, parmak emme, okul fobisi, kardeş kıskançlığı, saldırganlık, çalma, yalan söyleme, uyku bozuklukları, bağımlılık, ağlama krizi, öfke krizi gibi durumlarda çocukların aileleri ile görüşmeler yapılmakta ve danışmanlık hizmeti verilmektedir. Çocukların duyarlı ve kritik dönemleri olan tuvalet eğitiminin ebeveyn kaybı, ergenlik dönemindeki problemler ve kardeş sahibi olma durumunda yaşanılan sorunlar hakkında ailelere rehberlik hizmeti sunulmaktadır.”
İnce, kritik dönemlerde karşılaşılan sorunların çocuğun diğer gelişim alanlarını da büyük ölçüde etkileyebileceğini kaydederek, bu hizmetlerden faydalanmak isteyenlerin Sağlıklı Hayat Merkezine başvurmalarını istedi. İl Sağlık Müdürlüğü