AK Parti MKYK Üyesi, Genel Sekreter Yardımcısı, 27. Dönem Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesajı yayımladı.
Kaya, mesajında, ecdadının büyük fedakarlıklarla kazandığı zaferin tecellisi, Türk Milletinin yeniden dirilişinin sembolü, egemenliğin millete ait olduğunun ilanı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.
Aziz milletin ayağına vurulmak istenen prangayı daha önce eşi benzeri görülmemiş bir ruh ve mücadele ile bertaraf ettiğini, özgürlüğünün elinden alınmasına müsaade etmediğini ve bu eşsiz mücadeleyi şanlı bir zaferle taçlandırdığını anlatan Kaya, şunları kaydetti:
“Milli iradenin ve bağımsızlığın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiş ve bağımsızlığın önemini anlatmak istemiştir. 23 Nisan, çocukların özgürlük, sevgi ve barış içinde büyümesini simgeleyen bir bayram olarak her yıl ülkemizde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocukların da katılımıyla coşkuyla kutlanmaktadır. Kendi çocuklarımızla birlikte bölgemizin ve dünyanın tüm çocuklarına huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdürüyor, dünyanın vicdanında kanayan bir yara olan Gazze’de devam eden soykırımın bir an önce durdurularak Gazzeli çocukların hak ettiği güvenli geleceğin temin edilmesi için de canla başla çalışıyoruz. Bu müstesna ve Türk Milleti için anlamlı günün, ülkemiz, milletimiz, çocuklarımız ve dünya çocukları için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kurucusu ve ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. 23 Nisan 1920’den bugüne kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize, şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle, çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyor, Gazi Meclisi’mizin kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Haber Merkezi