Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye’nin de içinde olduğu afet bölgesinde üniversiteye yeni girecek öğrencilere müjde vererek genel yerleştirme dışında % 25’lik ek kontenjan açılacağını söyledi.
14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kala vatandaşlar ve öğrencilere önemli müjdeler verilmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Osmaniye Milletvekili Adayı Av. Derya Yanık’ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine alım olacağı müjdesini vermesinin ardından üniversite sınavına girecek öğrencilere de bir müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan ve Osmaniye dahil 11 ilde yıkıcı etkilere neden olan depremin ardından üniversiteye girecek afetzede öğrencilere yönelik Cumhurbaşkanından önemli bir müjde geldi. Adana’da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde yaşayan öğrenciler için üniversitelerde %25’lik ek kontenjan açılacağını söyledi. Erdoğan; "Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Sıralama dışında puan önceliği ile ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Özel üniversitelerin tamamında birer kişilik yer tesis edilecek. 21 bin 560 öğrencimizin faydalanacağı 2023-2024 döneminde yerleşecek" dedi.
Haber Merkezi