Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulunda iftar programı düzenlendi. Programa; 6 Şubatta yaşanan deprem felaketi nedeniyle okula nakil olarak gelen öğrenci velileri katıldı.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulu yönetimi, Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan ve 11 ilde yıkıcı etkilere neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından okullarına nakil yoluyla gelen öğrenciler ve aileleri için iftar programı düzenledi.
Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Selim Yiğit, “6 Şubatta asrın felaketi denilebilecek bir deprem yaşadık. Bunun sonucunda elli binin üzerinde insanımız hayatını kaybetti binlerce insanımız yaralandı, binlerce insanımız da yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldı. Biz de deprem nedeniyle okulumuza nakil gelen öğrenci ve velilerimizle bir iftar yapalım istedik. Davetimizi kabul ederek programımıza katılan velilerimize ve misafirlerimize çok teşekkür ediyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum, ayrıca bu programın düzenlemesinde desteklerini ve katkılarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Ömer Tarhan’a belediyemizin görevlilerine, mesai arkadaşlarıma ve okul aile birliği yönetim kurulumuza, programımıza katılarak bizleri onurlandıran İlçe Yazı İşleri Müdürümüz sayın Mulla Akpınar'a, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Süleyman Toprak’a, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Sayın Mustafa Demirci'ye çok teşekkür ediyorum" dedi.
Program, daha sonra terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlar ile deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için duaların okunmasıyla devam etti. Programda Okul Müdürü Selim Yiğit, ilahi okudu.
Çok güzel bir program olduğunu ve katılmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden veliler ve misafirler, “güzel düşünceleri için okul idaresine ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulu