Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü, Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde düzenlenen iftar programında, depremzede vatandaşlar ve Suriyeli misafirlerle iftar sofrasında buluştu.
İftar programına Göç İdaresi Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Gökhan Alma, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erbaş da katıldı.
İftar öncesinde Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı.
İftarın ardından konuşan Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü, "Mübarek bir Ramazan akşamında, Cenab-ı Allah ne verdiyse hep birlikte paylaşmak üzere bu iftar sofrasında bir araya geldik. Büyük bir afet yaşadık ama bu millet, büyük bir millet. Bu millet, tarihin akışını değiştirmiş bir millet, çağlar açmış çağlar kapamış bir millet. Yüzyıllar boyu nice zorluklar, nice badireler, nice hadiseler yaşamış, zorluk çekmiş ama eğilmeden dimdik çıkmış bir millet. Bir defa her şeyden evvel moralimizi iyi tutacağız. Birbirimize itimadımızı, Devletimize itimadımızı yüksek tutacağız. Bu zorlu günler geçecek ve geçiyor" dedi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, "Bu mübarek Ramazan gününde bir araya geldik, Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin inşallah. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. 6 Şubatta çok büyük bir deprem yaşadık, Allah bir daha yaşatmasın. Acıları büyük, burada bu acıyı yaşayan hemşehrilerimiz var. Başta Osmaniyeli hemşehrilerimiz olmak üzere depremde kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımız için Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
Vali Yılmaz, Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü'ye katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine son verdi.
İftarın programının ardından, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve Göç İdaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü, depremzede çocuklara oyuncak hediye ettiler. Osmaniye Valiliği