Osmaniye’nin Toprakkale İlçesine bağlı Türkmen Beldesi Fatih Mahallesi Muhtarı Veli Savaş olası doğal afetlere karşı ekipman temininde bulunarak doğal afetlere karşı hazır olduğunu belirtti.
Muhtar Veli Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremde alet ve ekipman ihtiyacının büyük önem taşıdığını belirti.
Savaş, şunları kaydetti:
“Değerli Fatih Mahallesi vatandaşları yaşamış olduğumuz doğal afetlerden sonra gördük ki insan gücünden daha önemli alet ve ekipman ihtiyacı yaşadığımızı Hatay'da depremin ilk gününden itibaren 10 günlük süreçte birebir şahit oldum. Bunun üzerine muhtarlığımız olarak bir ekibe yetecek şekilde ekipman temininde de bulundum” dedi.
Savaş, “Jeneratör temininde bulunan Soner KURT Bey'e, levye ve vb. el aletleri yardımında bulunan Erbeyli İnşaat LTD Şirketine, murç, kürek yardımında bulunan Bilsa hırdavat ve plastik ürünler LTD Şirketine, sprial ve demir kesme makası yardımında bulunan Lapidem Sms Adi Ortaklığı, seyyar ve projektör yardımında bulunan İlkkan Elektrik Ve İnşaat LTD Şirketine (Hüseyin İlkkan Bey'e) yapmış desteklerinden dolayı teşekkür diliyorum” diye konuştu.
Savaş, alet ve ekipmanların doğabilecek afet durumlarında kullanılmak üzere 7/24 kullanıma hazır şekilde bekletileceğini kaydetti.