Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Yönetim Kurulu Üyeleri, Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Mimar Haydar Aktürk’ü, partinin seçim irtibat bürosunda ziyaret etti.
CGC Başkanı Ali Cihangir, ziyarette yaptığı açıklamada, 31 Mart Yerel seçim çalışmalarında Aktürk’e başarı diledi.
Kentin geleceğinin belirleneceği seçimlerde projelerin önemli olduğunu ifade eden Cihangir, basın mensuplarının bu anlamda önemli görev üstlendiğini aktardı.
Demokrat Parti Osmaniye Belediye Başkan Adayı Mimar Haydar Aktürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Halkın ilgisinden oldukça memnun olduğunu ifade eden Aktürk, şunları kaydetti:
“Biz zor bir yoldayız. Osmaniye zor bir şehir. Burada siyaset yapmak da zor milletvekilliği yapmak belediye başkanlığı yapmak da çok zor. Çünkü Türkiye sıralamasında şu an zannederim gelişmişlik düzeyinde 65. sıradayız. Gelişmiş illerin arasında geri kalmış bir şehiriz. Bunların tabii nedenlerini söylemeye gerek yok. Hepimiz biliyoruz nedenlerini. Hedefimiz Osmaniye gelişmiş şehir haline getirmek. Osmaniye'nin sorunlarına çözüm bulmak. Bir şehir düşünün ki temel sorunu hala yol olan, hala temizlik olan hala çöp olan bir şehir. Başka şehirlerde şehrin yol, kaldırım, su ve çöp konusu konuşulmaz. Onlar bitmiştir. O şehirlerde kültür merkezleri nasıl yapılır? Gençlik merkezleri nedir? Müzeler, kütüphaneler konuşulur. Bildiğiniz gibi on beş yıllık bir siyaset yolculuğum var. Önceki belediye meclis üyeliğini saymıyorum. Ama belediye başkan adayı olarak düşündüğüm 2009’dan bu yana bu yolda devam ediyorum. Dönem dönem bazı partilerde aday olmaya çalıştık. Siyasette sürekli önümüzün kesildiğini gördük. Bazıları bunu belki bilerek yaptı. Bazılarında bir projenin bir parçası olarak yaptılar. Ama biz önümüzde ne kadar engel konmuş olursa da bu şehre hizmet etmek istiyoruz.”
Aktürk, çok sayıda arkadaşıyla hizmet için Osmaniye ittifakını oluşturduklarını söyledi.
Kent halkının mevcut yapıdan çok çok şikayetçi olduğunu anlatan Aktürk, şöyle devam etti:
“Halkımız artık değişmesini istiyor. Biz kadromuza güveniyoruz. Sahada çok iyiyiz. Biz şu an birinci olduğumuzu iddia etmiyoruz. Ama bizim yaptığımız anketlerde biz şu an ikinci sırada gidiyoruz. Hedefimiz birinci olmak tabii. Bu konuda çalışıyoruz. Çok tecrübeli siyasetçilerden oluşuyor kadromuz var. Farklı siyasi görüşten insanlar Osmaniye noktasında birleştiği için bu dışarıda çok olumlu karşılanıyor. Bu bizim için büyük avantaj. Yıllarca verdiğimiz emekler, projelerimiz de Osmaniyeli bizim ne yapacağımızı biliyor”

Haber Merkezi