Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden (OKÜ) 4 akademisyen, Stanford Üniversitesinin “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.
Stanford Üniversitesi Prof. Dr. John P.A. Ioannidis tarafından hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanlarının yer aldığı liste yayımlandı.
22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı çalışmada, “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar” gibi göstergeler dikkate alındı.
Yaklaşık 7 milyon bilim insanının kariyer performansı analiz edilerek en başarılı 210 bin bilim insanının yer aldığı listeye OKÜ’den 4 Öğretim Üyesi de adını yazdırdı.
“Yıllık Etki” kategorisinde yer alan OKÜ akademisyenleri Doç. Dr. Uğur Korkut Pata, Doç. Dr. Tugay Ayaşan, Doç. Dr. Mustafa Sevindik ile “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde yer alan
Doç. Dr. Uğur Korkut Pata, Prof. Dr. Mustafa Ubeyli listede yer aldı.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, akademisyenleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Başarı gurur verici Uluslararası başarının gurur verici olduğunu ifade eden Uzun, şunları kaydetti:
“Stanford Üniversitesi tarafından Scopus veri tabanında yayınlanan, 2022 yılı verileri baz alınarak oluşturulan " Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları & quot; listesi, " Kariyer Boyu Etki & quot; ve " Yıllık Etki’’ olmak üzere iki ayrı kategoride hazırlandı. Listede, OKÜ’den 4 akademisyenimiz yer aldı. Üniversitemizin bu başarısında rol oynayan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyoruz. Bilim dünyasında önemli bir etki yaratarak Üniversitemizin vizyonunu ve misyonunu yansıtan bu başarıya imza attılar. Bu uluslararası başarıya layık görülen akademisyenlerimizi gururla kutluyor, üniversitemizin bilim alanında daha da büyümesini hedefliyoruz. Akademisyenlerimizle gurur duyuyoruz ve bu başarıların devamını diliyoruz” diye konuştu.