Osmaniye’nin Kadirli ve Sumbas ilçelerinde enerji yatırımları kapsamında yol ve kavşak bağlantısı projeleri güzergahında yer alan taşınmazların kamulaştırılması kararlaştırıldı.
Enerji yatırımları ile yol ve kavşak güzergahında bulunan taşınmazlara ilişkin acele kamulaştırma yapılmasına dair Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayınlandı. Planlanan enerji yatırımları ve bu çerçevede yapılacak kamulaştırma kararları belirlenmiş oldu.
Osmaniye’de yol ve kavşak projeleri için kamulaştırma kararı hakkında yapıldı.
Açıklamada, Kadirli-Sumbas İl Yolu ve kavşak bağlantı yolu projeleri kapsamında proje güzergahına rastlayan kesimlerde araziye girilebilmesi ve yol yapımı çalışması planlanıyor.
Bu amaçla Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan Şıhmehmetli Mahallesi'ndeki 55 parsel, Halitağalar Mahallesi'ndeki 41 parsel, Yusufizettin Mahallesi'ndeki 11 parsel ve Sumbas ilçesinde yer alan Merkez Mahallesi'ndeki 17 parsel, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 10 parsel ile Araplı Mahallesi'ndeki 6 parsel ile üzerlerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacağı kaydedildi. Haber Merkezi