Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ) Enerji Yöneticisi Sertifika Eğitimi gerçekleştirildi.
Eğitimde, Enerji-Etüt çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından alınan yetki çerçevesinde, OKÜ Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) 2022 yılı eğitim faaliyetlerinin sonuncusu olan "Enerji Yöneticisi Sertifika Eğitimini" gerçekleştirdi.
Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun’un da ziyarette bulunduğu eğitime, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde (İZSU) görev yapan 20 kişilik Mühendis grubu ile birlikte toplam 30 Mühendis katılım sağladı. 2 modül halinde verilen eğitimin, I. modülü Microsoft Teams programı kullanılarak uzaktan eğitim şekilde online olarak canlı dersler halinde, II. modülü ise Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Karacaoğlan Yerleşkesi içerisinde yer alan Mühendislik Fakültesi Binasındaki derslik ve laboratuvarlarda gerçekleştirildi.
Kursiyerler, özellikle kampüsü çok beğendiklerini ve eğitimleri çok verimli bulduklarını dile getirdiler.
2022 yılında ENERMER tarafından gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren Merkez Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, “ENERMER olarak 2022 yılı bizler adına verimli geçti. 2022 yılında 4’ü Sanayi & Bina Etüt Proje ve 13’ü de Enerji Yöneticisi Sertifika Eğitimi olmak üzere toplamda 17 eğitim gerçekleştirdik. Bu eğitimlere İstanbul, İzmir, Ankara, Muğla, Bursa, Adana, Gaziantep, Mardin, Diyarbakır gibi 25’ten fazla farklı şehirlerden Mühendisler katılım sağladı. 2022 yılı eğitimlerine, İZSU, Petkim Petrokimya Holding (SOCAR), İpekyol Kalkınma Ajansı (İKA), Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ETİMADEN), Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Adana Organize Sanayi Müdürlüğü (AOSB) gibi birçok kuruluşun personelleri ekip olarak katılım gösterdi. ENERMER olarak yıl içerisinde eğitim faaliyetleri dışında, bölgede yer alan birçok endüstriyel işletmeye Enerji-Etüt çalışmaları gerçekleştirdik ve işletmelerin enerji verimliliği konusunda mevcut durumunu yapılan değerlendirmelerle ortaya koyduk. Yapılan etüt çalışmaları sonucunda elde edilen bulgular ile enerji verimliliğinin artırılması için işletmelere önerilerde bulunduk. 2023 yılında da Bakanlıktan alınan yetki çerçevesinde hem eğitimlerimize hem de enerji etüt çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz.” dedi.
OKÜ