Osmaniye Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, deprem sonrasında Osmaniye’den başka bir ile giden ve geri dönecek vatandaşlara imkan ve kolaylığın sağlanacağı açıklandı.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan ve Osmaniye dahil 11 ilde yıkıcı etkilere neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afetzede vatandaşların tahliye edilmesinin ardından geri dönmek isteyen vatandaşlarla ilgili olarak AFAD Osmaniye İl Müdürlüğünden açıklama yapıldı.
Açıklamada; “06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş Pazarcık-Elbistan depremi sonrası Afet Bölgesinden tahliye edilen depremzede vatandaşlarımızın geri dönüş noktasında yoğun taleplerinin olduğu görülmüştür. Bu kapsamda Afet Bölgesi dışındaki İllerimizde bulunup geri dönmek isteyen afetzede vatandaşlarımızın bulundukları illerde Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından oluşturulan tahliye merkezlerine müracaat etmeleri durumunda (hafta sonu da dahil olmak üzere) ulaşım noktasında uygun vasıtalarla (karayolu, demir yolu, havayolu ve yol masraf belgesi düzenlenerek) geri dönüşleri hususunda gerekli her türlü imkan ve kolaylık sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı.
AFAD Osmaniye İl Müdürlüğü