Osmaniye’de asri mezarlık mevkisi, tren yolu hemzemin geçit yanında yapılan galericiler sitesi esnafları sorunlarına biran önce çare bekliyor.
Yeni Galericiler Sitesi esnafları, bulundukları alanda çevre düzenlemesi, asfalt ve sinek sorunlarından şikayetçi olduklarını belirterek Osmaniye Belediyesini göreve davet ettiler.
Galericiler Sitesinde 500’ü aşkın esnafın şikayetçi olduğu çevre düzenlemesi, sinek, yol ve daha bir çok sorun varken yetkililerin duyarsızlığı tepkilere neden oluyor.
Galericiler sitesinde çöp konteynerlerin yetersizliğine de tepki gösteren esnaflar, “Çöpten, gece gündüz sivri sinekten kısacası ilgisizlikten bıktık. Bilgi verdik, sıkıntılarımızı anlattık, ‘gelin bir bakın, siz de görün, sorunlarımıza çare bulun’ dedik. Ne gelen var ne giden. Ne olacak bizim halimiz” diye konuştu.
Esnaflar sivrisinekten de bıktıklarını belirtti.
Galericiler Sitesi yakınından geçen Karaçay dere yatağına dökülen atıklardan da mustarip olan esnaflar, kuru otların ve sivrisineklerin kaynağının da bu dere yatağının bakımsızlığı olduğunu, buranın biran önce ıslah edilmesi gerektiğini dile getiriyor.
Osmaniye Belediyesi'nden bu sorunlara çözüm bulması ve Galericiler Sitesi esnaflarının yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi bekleniyor.
Osmaniye'deki Galericiler Sitesi esnafları çevre düzenlemesi, sinek sorunu ve diğer sorunların devam etmemesi için belediyeden acil bir müdahale bekliyor.