Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Köylere Hizmet götürme birliği tarafından Pirsultanlı-Gümüş-Güzelyurt köyü GES projesi tamamlandı.
Köylere Hizmet götürme birliği Başkanı Tuğrul Esin, projenin köylere hayırlı olmasını diledi.
Proje kapsamında tamamlanan tesisin üç köyün kullanımına açıldığını ifade eden Esin, “Birliğimizin 2022 Yılı KÖYDES Programı kapsamında "Pirsultanlı -Gümüş-Güzelyurt Köyleri İçme suyu GES Tesisi Yapım çalışmaları tamamlanmış olup 3 köyün kullanımına açılmıştır. Köylülerimize hayırlı olsun" dedi.

Bu proje ile birlikte Pirsultanlı, Gümüş ve Güzelyurt köylerinin İçme suyu ve enerji ihtiyacının karşılanacağı vurgulandı.

GES projesinin tamamlanmasıyla birlikte köy halkının yaşam güvencesinin artacağını ve İçme suyu ve elektrik temininde yaşanan kayıtları ortadan kaldıracağını söyleyen Başkan Esin, "Köylülerimize hayırlı olsun" dedi.

Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) çevre dostu ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı olduğu da kullandıkları ek, bölgenin doğal kaynaklarından daha etkin bir şekilde kullanımının sağlanacağına vurgu yapıldı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin başarılı çalışmalarıyla bölge köylerine önemli katkılar bölümleri ve çeşitli altyapı yapıları ile kırsal kesimin yaşam tarzını yönlendirmeye yönelik attığı adımlar ifade ediliyor. Bu proje de buna örnek teşkil eden önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Köylere Hizmet götürme birliği