Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik Gıda Güvenliği ve su verimliliği eğitimleri devam ediyor.
Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından strateji planında yer alan ilköğretim okullarına yönelik “Gıda Güvenliği Gıda İsrafı, Sağlıklı Beslenme, Gıda Hijyeni ve Su Verimliliği” eğitimleri kapsamında çalışmalar devam ediyor.
Teknik personellerce ilçede toplam 8 ilk ve ortaokulda Gıda Denetçisi ve Su Gönüllüsü olma sözü veren toplam 870 öğrenciye eğitim verildi.
Gerçekleştirilen eğitim programında öğrencilerin güvenilir gıda, gıda tüketimi ve hijyen konularında bilinç seviyelerinin artırılması, kantinden ve diğer alış veriş noktalarından alışveriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler, gıda kayıpları, israf, su verimliliği ve su tasarrufu konularında sunumlar yapıldı.
Geleceğin teminatı çocukların, daha sağlıklı beslenebilmesi ve daha bilinçli gıda tüketimi ve su kullanımı alışkanlıklarına sahip olabilmesi için, eğitim faaliyetlerin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarında devam edileceği belirtildi.