Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesinde gıda üretim ve satış noktalarına yaptığı denetimlere devam ediyor. Denetimlerde, hijyen ve saklama koşulları kontrol edildi.
Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Kontrol Görevlileri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde tüketimi artması beklenen gıda ürünlerinin üretim/satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimlerde özellikle unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller gibi gıdaların son tüketim tarihi, muhafaza koşulları ve etiket bilgileri kontrol edildi.
Gıda Kontrol Görevlileri, gıda üretim ve satış yerlerindeki hijyenik koşulların yanı sıra, gıdaların üretim, işleme, ambalajlama ve dağıtım aşamalarında uyulması gereken hijyen kurallarının da kontrolünü gerçekleştirdi. Ayrıca, gıda ürünlerinin saklama koşullarının uygunluğu da denetlendi. Bu kapsamda, gıdaların sıcaklık ve nem koşullarına uygun şekilde muhafaza edilip edilmediği kontrol edildi.
Gıda Kontrol Görevlileri, denetimlerde ayrıca gıda ürünlerinin etiket bilgilerinin uygunluğunu da kontrol etti. Gıda ürünleri üzerinde yer alan son tüketim tarihi, üretim tarihi, üretici bilgileri, içerik bilgileri ve diğer tüm bilgilerin doğru ve açık bir şekilde yer aldığından emin oldular.
Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç; “Bu denetimlerin amacı, tüketicilerin sağlıklı ve güvenli gıda tüketmelerini sağlamak ve tüketicilerin haklarını korumaktır. Ayrıca, denetimlerle gıda üreticilerinin de hijyen kurallarına uyarak kaliteli gıda üretmeleri ve satmaları teşvik edilmektedir” dedi.
Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü
Gıda hijyeni denetleniyor
Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ramazan Bayramı öncesinde gıda üretim ve satış noktalarına yaptığı denetimlere devam ediyor.

19 Nisan 2023, Çarşamba - 11:06