Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Gıda Kontrol Görevlileri, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdikleri gıda denetimlerine devam ediyor. Denetimlere Düziçi Tarım ve Orman İlçe Müdürü Fevzi Soner Çerçi’de katıldı.
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne bağlı Gıda Kontrol Görevlileri, Ramazan ayı boyunca gıda denetimlerine devam ediyor. İlçede bulunan farklı işletmelere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, özellikle Ramazan ayı nedeniyle yoğun olarak tüketilen gıdaların hijyen koşullarına ve kalitesine dikkat ediliyor.
Gıda Kontrol Görevlileri, Ramazan ayı boyunca özellikle iftar ve sahur saatlerinde yoğunluk yaşanan işletmelere öncelik veriyor. İşletmelerin hijyen koşullarının uygunluğu, gıdaların son kullanma tarihleri, saklama koşulları, ambalajlama ve etiketleme gibi konular göz önünde bulundurularak denetleniyor.
Denetim yapan ekibe katılarak çalışmalara idare eden Tarım ve Orman İlçe Müdür Fevzi Soner Çerçi, Denetimlerde ayrıca, işletmelerde çalışan personelin hijyen kurallarına uygun davranıp davranmadığı da kontrol ediliyor. İşletmelerin hijyen koşullarına uygunluğunun yanı sıra, personelin hijyen kurallarına uyumu da büyük önem taşıdığını söyledi.
Çerçi; “Gıda Kontrol Görevlileri, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdikleri denetimlerle ilçede halkın sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda, işletmelerin eksikliklerinin tespit edilerek giderilmesi ve hijyen koşullarının iyileştirilmesi konusunda işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapılarak, gerekli önlemlerin alınması sağlanıyor. Sonuç olarak denetimlerle halkın sağlığı ve güvenliği korunurken, işletmelerin de kaliteli ve hijyenik gıda üretimine teşvik edilmesi amaçlanıyor” dedi.
Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü