Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sahur vaktinde de fırın ve diğer gıda işletmelerini denetledi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlilerinin, Ramazan ayı nedeniyle değişen tüketim alışkanlıklarından dolayı iftar sonrası yapılan denetimlerin yanı sıra sahur vaktinde de denetimler gerçekleştirdi. Sahur vaktinde açık olan fırınlar başta olmak üzere diğer işletmelerin de denetlendiği ve gerekli hijyenik koşulların sağlanması için gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi.
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, “Bu denetimlerin amacı, tüketicilerin sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasıdır. Gıda güvenliği, tüketicilerin sağlığı açısından son derece önemlidir ve bu nedenle gıda işletmelerinin düzenli olarak denetlenmesi gerekmektedir. Denetimlerin sahur vaktinde yapılması, gıda işletmelerinin Ramazan ayı nedeniyle artan talep karşısında aldıkları tedbirlerin denetlenmesi açısından önemlidir. Ayrıca, tüketicilerin sahurda tükettikleri gıdaların da güvenli olması, sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Sonuç olarak, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlilerinin, Ramazan ayı nedeniyle değişen tüketim alışkanlıklarından dolayı sahur vaktinde de denetimler gerçekleştirmesi, tüketicilerin sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu denetimlerin düzenli olarak yapılması, güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketicilerin sağlıklı bir yaşam sürdürmesi açısından büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Gıda kontrolleri, sahurda da devam ediyor
Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sahur vaktinde de fırın ve diğer gıda işletmelerini denetledi.

13 Nisan 2023, Perşembe - 15:31