Osmaniye Tabip Odası ve Güney İlleri Tabip Odaları, Hükümetin Sağlık Reformunu eleştiren bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, mesleğini serbest icra eden muayenehane hekimlerinin yanındayız, ifadeleri kullanıldı.
Osmaniye Tabipler Odasında gerçekleşen basın açıklamasına; Güney İller Tabip Odasını oluşturan Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep Tabip Odaları Başkan ve üyeleri katıldı.
Osmaniye Tabip Odası Başkanı Asu Kaya Gedik, sağlıkta şiddetin önlemediğini söyleyerek, en son arabası durdurularak eli sopalı 3 kişinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan Dr. Ekin Hürel Günay’ı hatırlattı. Gedik; Dünden bugüne bir meslektaşımız daha kör bir pusuda öldüresiye kin ve nefretle darp edildi. İzmir Torbalı'da bir aile hekimi, iş yerinden evine giderken daha önce meslektaşına destek olmak için beyaz kod verdiği 3 kişi tarafından pusuda sopalarla darp edildi. Kafa travması ile orbita kırığı, göğüs ve karın travması nedeniyle ağır yaralanmıştır. Ege Üniversitesi'nde tedavi altındadır. Yazıklar olsun. Biz insanı yaşatmaya ant içtik ama görülüyor ki kimileri de bizi " yaşatmamaya" ant içmiş” dedi.
Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, TTB Merkez Konseyi adına yaptığı açıklamada hükumetin beyaz reform adını verdiği sağlık reformunu eleştirerek; “teşvik sistemi, ek randevu sağlıkta daha fazla şiddet, daha fazla malpraktis (doktor hatası), daha niteliksiz sağlık hizmeti demektir” dedi.
Ökten açıklamasının devamında şunları söyledi; “Hekim ve sağlık çalışanları olarak çok uzun süredir çalışma koşullarımızın düzeltilmesi, şiddetin önlenmesi, yeni ve etkin bir şiddet yasasının çıkarılması, ekonomik ve özlük haklarımızın iyileştirilmesi, asistan hekimlerin her türlü sorunlarının düzeltilmesi, Covid- 19'un meslek hastalığı sayılması, daha nitelikli bir sağlık eğitimi ve daha iyi bir sağlık hizmeti için alanlardayız. Daha iyi ve güvenli koşullarda çalışmak ve yaşamak için yurtdışına giderek çözüm arayan hekimlerin sorununa sadece maddi olarak bakarak "giderlerse gitsinler" dediler. Sonrasında iktidarların görevinin tüm vatandaşlarına siyasal, ekonomik, sosyal ve çalışma ortamı açısından daha iyi koşullar sağlamak olduğunu unutarak, mesleki onurumuzu ve meslektaşlarımızı rencide eden sözler söylediler. Bu hafta başından Sağlık Bakanlığı tarafından kamu hastaneleri ve sağlık birimlerine gönderilen talimatla ek randevu uygulaması başlatılmıştır” dedi.
Ökten; “En önemli değişiklik, mesleğini muayenehanesinde bağımsız olarak icra eden meslektaşlarımızın, her türlü bedel hasta tarafından karşılanmasına rağmen, özel hastanelerde yapacakları teşhis ve tedavilerin önünün kapatılmasıdır. Özellikle cerrahi branşlardaki meslektaşlarımızın muayenehanelerinin kapatılmalarına yol açacak bu değişiklik kabul edilemez. Yapılan yönetmelik değişiklikleri ile muayene hekimlerinin bu şekilde tanı ve tedavi hizmetlerini yürütmeleri, özel hastane veya tıp merkezinde ilgili branşta boş uzman hekim kadrosu olması halinde ve yıllık sözleşme yapmak suretiyle mümkün olabilecektir” diyerek açıklamasını noktaladı.
Osmaniye Tabip Odası