Osmaniye Ülkü İlkokulu’nun Kızılay Gönüllüsü öğrencileri, harçlıklarından biriktirdikleri parayla “Askıda ekmek” projesine destek verdi.
Okulun 2/A sınıfı öğretmeni Zeynep Menteşoğlu’nun 27 öğrencisi, 3/D sınıfı öğretmeni Şule Nacar’ında 35 öğrencisi ile destek verdiği proje ile Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünün güldürülmesi hedefleniyor.
Okulun Müdür Yardımcısı Muhittin Doğan, sınıf öğretmenleri ve okul öğretmenlerinden Yiğit Alicik eşliğinde okulun bulunduğu mahallede bir fırın fabrikasına giden Kızılay Gönüllüsü öğrenciler, toplamda 300 lira tutarındaki harçlıklarını işletme sahibine teslim etti.
Ülkü İlkokulu Müdürü Yardımcısı Doğan, gelenekleri yaşatmak, çocuklara öğretmek amacıyla düzenlenen etkinlik dolayısıyla öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Sınıfı öğretmeni ve Osmaniye Kızılay Kadın İl Başkanı Şule Nacar da Ramazan ayında öğrencilerin yardımlaşma bilincini geliştirmek istediklerini söyledi.
Öğrencilere askıda ekmek geleneğinin önemini anlattıklarını ifade eden Nacar, Kızılay gönüllüsü de olan öğrencilerine teşekkür etti.

Haber Merkezi