Osmaniye'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı açıklamada, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.
Halk Eğitim Müdürlüğünün çalışmalarıyla Türkiye'de üçüncü olduğunu, bunun büyük bir başarı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bu başarı gerçekten büyük bir çalışmanın, gayretin, sistemli ve disiplinli bir çalışmanın sonucudur. Osmaniye olarak Allah'ın izniyle her alanda yeter ki çalışalım, yeter ki inanalım hep ilk üçte yer alacağımıza inanıyorum. Hayat boyu öğrenme de hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki doğuştan ölüme kadar insan hayatı öğrenmekle geçiyor” dedi.
Yılmaz, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Yöneticilerini tebrik etti.
Daha büyük başarılar birlik beraberlik içinde çalışacaklarını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:
“Biz Osmaniye olarak Allah'ın izniyle her alanda yeter ki çalışalım, yeter ki inanalım. Hep ilk üçte yer alacağımıza inanıyorum. Osmaniyemizi inşallah her alandan, özellikle de eğitim alanında en ön sıralara taşımak en önemli hedefimiz. Çünkü bir milletin, bir ülkenin geleceğe istikbali eğitimle olacaktır. Her zaman her alanda daha ileriye götürecek en önemli başarıdır. Hayat boyu öğrenme de hepimiz şunu çok iyi biliyoruz; Doğuştan ölüme kadar insan hayatı öğrenmekle geçiyor. Ama öğretmeyi de çok geciktirmemeliyiz. Her şeyi zamanında yapmanın önemini biliyoruz. Bunu öğrenmenin elbette birçok yolları var. Ama en önemlisi de kitap okumaktır. Mutlaka okuma alışkanlığımızı geliştirmeliyiz. Bu anlamda çocuklarımızın da okuma alışkanlığı kalan kazanmasında mutlaka öncülük etmeliyiz.
Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Uyar, "Hayat boyu öğrenme, okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir. "Bir hayata dokun hayat boyu izin kalsın" metaforunu çalışma prensibi haline getirerek İlimiz genelinde her alanda, her kurumda, her okulda, her mahallede hayatlara dokunarak çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz."dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ise Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerinin Genel Kurslar ve Mesleki Kurslar olmak üzere 2 ana kategorideki 72 alanda, toplam 3.645 kurs programı ile yürütüldüğünü ifade ederek, “Osmaniye hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında ilimiz genelinde ocak ayından bu yana 5990 kurs açılmış olup 87786 vatandaşımız bu kurslardan faydalanmıştır” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Ana Sınıfı öğrencilerinin gösterisi ve İşaret Dili Gösterisi sunuldu. Halk Oyunları Gösterisinin ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Ümit KAHRAMAN