Osmaniye Halk Eğitim Merkezi (HEM) kursiyerleri tarafından, Gazze'deki çocuklar için hazırlanan kıyafetler Filistin’e gönderildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, düzenlenen törende yaptığı açıklamada, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan proje çerçevesinde kursiyerlerin Gazze'de İsrail'in ablukası altında yaşam mücadelesi veren çocuklara yardım eli uzattığını belirtti.
Giyim Üretimi Teknoloji atölyelerinde Filistinli çocuklar için mont ve eşofman takımı dikildiğini ifade eden Albak, şunları kaydetti:
“Dünyanın gözü önünde 7 Ekim’den bu yana yaşanan katliama sessiz kalmayan ender ülkelerden bir tanesiyiz. Her konuda Gazze’deki mazlumların yanında olduğumuzu her platformda belirttik. Burada da tüm arkadaşlarımız kendi gayretleri ve imkanlarıyla karınca kararınca ellerinde gelen ne varsa ortaya koydular. Filistin’e uğurlayacağımız kamyonda 1875 takım eşofman, 197 takım avlu, 5 bin 800 takım maske, 420 takımda battaniye hazırlayarak Gazze’ye doğru yola çıkmasına emek verdiler. Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ile usta öğretici ve görevli arkadaşlarımıza, kursiyerlerimize teşekkürü bir borç bilirim. İnşallah yerine ulaşacaktır ve azda olsa o insanların yaralarına merhem olacaktır diye düşünüyorum.”
Konuşmadan sonra yardım malzemelerini taşıyan kamyon Filistin’e uğurlandı.

Haber Merkezi