Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı’na ait Halı Sahası’nın açılışı Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensuplarının katılımıyla yapıldı.
Açılış programına Vali Yılmaz’ın yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, 12'nci Komando Tugay Komutanlığı Komutan Vekili ve Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Turgut Muhammet Çalışkanlar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, Türkmen Belediye Başkanı Veli Fidan, İl Müftüsü Ali Çakmak, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda konuşan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, “Yüce Türk Milletinin sevgi ve güvenine mazhar olan Jandarma Teşkilatı 1839 yılından bugüne kadar güzel yurdumuzun her köşesinde gece gündüz, yaz kış her türlü hava ve arazi koşulunda, üstün vazife anlayışıyla tüm paydaş kurumlarımızla eşgüdüm içerisinde ve “halka hizmet Hakka hizmettir” şiarıyla görev yapmaktadır. Bu kapsamda Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bir kanun ordusu olarak başta Sayın Valimiz olmak üzere değerli büyüklerimizin emir ve destekleriyle gerek teröristle mücadele gerek emniyet ve asayiş hizmetleri gerektiğinde de vatandaşımızın her türlü ihtiyacında yanında, yakınında ve yardımında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, Halı Saha açılışına katılan tüm konuklara teşekkür ederek, “Tesisimiz, bir taraftan personelimizin fiziki kondisyonunu geliştirme konusunda büyük bir kuvvet çarpanı olurken diğer taraftan da personelimizin moral ve motivasyonu ile birlik beraberliğine olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.
Albay Altundarak, Halı Sahanın yapımında katkı sağlayan herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.
Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 184. Yıldönümünü kutlayarak sözlerine şöyle devam etti “Nice asırlarca kahraman jandarmamızın, büyük Türk Milletine hizmeti devam etsin inşallah. Vatan savunmasında, güvenlikte, sosyal hizmetlerde her alanda en güzel hizmetleri yaptığına şahit olduk, beraber çalıştık. Jandarmamızın, yaşadığımız asrın felaketinde de pandemide döneminde de çok büyük hizmetlerini gördük. Allah varlıklarını daim etsin. Nice 184’üncü yıllara ulaşması dileğiyle bütün Jandarma Teşkilatımızın yıl dönümünü kutluyor, Allah ayaklarına taş değdirmesin diyorum. Hele bizim Osmaniye’mizin Korkutlar Komandosu korkmayan yiğitler komandosu, onları bir kez daha saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Vali Yılmaz, sözlerinin sonunda tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Jandarma Teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni etti.
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı Halı Sahası'nın açılışının Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından yapılmasının ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz'a Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Bulut tarafından şükran plaketi takdim edildi.
Programın devamında Jandarma Sosyal Tesis Müdürlüğü’ne bağlı Halı Saha’nın yapımında emeği geçenlere plaket verildi. Osmaniye Valiliği