Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.
Ziyarette Kadirli Kaymakamı Yakup Güney de yer aldı. Kadirli OSB Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri tarafından karşılanan Vali Yılmaz, Kadirli OSB Başkanı Nihat Karaaslan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kadirli OSB Başkanı Nihat Karaaslan “Kadirli OSB’de 46 adet parsel mevcut olup, 39 tesis faaliyete geçmiş, 3 Firma Proje Aşamasında, 4 firma inşaat aşamasındadır. Üretimde olan tesislerde istihdam sayısı 3337 kişidir. Kadirli Organize Sanayi Bölgesi %100 doluluk oranına ulaşmıştır. Ağırlıklı olarak tekstil, gıda, makine, mermer başta olmak üzere birçok sektörden katılımcılarımız mevcuttur” dedi.
Vali Yılmaz’a ziyareti sırasında Kadirli OSB’de çalışmaları devam eden Atıksu Arıtma Tesisi hakkında sunum yapılarak, bilgi verildi.
Vali Yılmaz aldığı bilgilerin ardından çalışmaları devam Atıksu Artıma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.
Vali Yılmaz ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Bugün çok büyük bir kısmını tamamladıkları Arıtma Tesisindeyiz. Bu tesis son teknoloji yapılıyor. Verilecek su tamamen arıtılmış, çevreye zararı olmayacak nitelikte temiz su olacak. Çevremizin, sularımızın korunması anlamında da bu yatırım çok kıymetli bir yatırım. Bu yatırımın da bir an evvel bitmesini arzu ediyoruz, takip ediyoruz. Bir an evvel bitip hizmete girmesi, buradaki atık suların çevreyi kirletmemesi, çevreye herhangi bir zarar vermemesi açısından çok kıymetli. Osmaniye OSB’de de yaptık, verilen su çok temiz çevreye. Burada da en geç inşallah Eylül ayında faaliyete geçmiş olacak. Mümkün olan en hızlı şekilde yapılmasını çok istiyoruz. Çevrenin korunması, suyumuzun temiz kalmasının çok değerli olduğunun bilincindeyiz ve bu bilinçle de bu çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.
Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinin son bölümünde Bölgede faaliyet gösteren Jnr Mensucat Tekstil San. ve Tic. A.Ş'i ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Haber Merkezi