Osmaniye Müftülüğü’nün öncülük ettiği “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesi kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlik yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi Türkiye genelinde, belirlenen Ortaokul düzeyi bazı okullarda uygulanıyor.
Projenin amacı, öğrencilerimizin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olarak yetişmelerine katkı sağlamak olduğunu ifade eden İl Müftüsü Ali Çakmak, projeye her türlü maddi ve manevi desteğin sunulduğunu söyledi.
Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi Osmaniye İl merkezinde Saimbey Ortaokulu ve 75. Yıl Ortaokulu öğrencilerine yönelik uygulanan proje kapsamında, İl müftülüğü Gençlik Merkezi ve Selahaddin Eyyubi Cami’nde her ay farklı etkinlikler yapılmaktadır. İl vaizi Osman Hasbolat ve Selahaddin Eyyubi Cami imam hatibi Murat Yılmaz’ın görev aldığı proje yıl boyu devam etmektedir.
Her ay farklı temanın işlendiği uygulamada görev alan 75.Yıl Ortaokulu öğretmenlerinden Ayşe Erkmen Ve Saimbey Ortaokulu Öğretmenlerinden Fatma Hurum Kandil, proje kapsamındaki öğrencilerle “Doğruluk” temasını işlemişlerdir.
Osmaniye İl Müftülüğü