Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Öğretim Üyesinin Prof. Dr. Ufuk Bal'ın TÜSEB B Grubu Projesi desteklenmeye değer bulundu.
Bal'ın yürütücü olarak yer aldığı "Diyabetik Retinopati Hastalığının Sınıflandırılması için Derin Öğrenme Tabanlı Cihaz Tasarımı" adlı proje, "Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı B Grubu Ar-Ge Projeleri Destek Programı" kapsamında destek almaya hak kazandı.
Toplam bütçesi 1.008.200₺ olan projede, OKÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Bal yürütücü olarak görev alırken, araştırmacı olarak Prof. Dr. M. Özgür Zengin (İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Ömer Kartı (İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Alkan Bal (Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi), Doç. Dr. F. Önay Koçoğlu (Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yazılım Mühendisliği) ve yardımcı personel olarak Öğr. Gör. Ebubekir Akkuş (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksekokulu) yer alıyor.
Prof. Dr. Ufuk Bal’a projesinde başarılar dileyen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Değerli mesai arkadaşımızın çalışmalarının bilimsel ve toplumsal olarak büyük bir etki yaratmasını umuyorum” dedi.

Haber Merkezi