Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE) tarafından Hollanda’nın Rotterdam şehrinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Fuarı’nda yer aldı.
Katılımcılar arasında yükseköğretimde uluslararasılaşmaya dair fikir ve deneyim paylaşımına olanak sağlayan EAIE Fuarı kapsamında, özellikle uluslararası eğitimle ilgili kampüs turları, seminerler, konferanslar, çalıştaylar, oturumlar ve bir dizi özel etkinlikler yer alıyor.
Fuara OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un yanı sıra Rektör Danışmanı ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Ceyhun Yükselir de katıldı.
Uluslararası eğitim temalı konferans ve fuar etkinlikleri kapsamında, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, üniversitenin mevcut ortaklarına ait stantları ziyaret ederek yükseköğretimde uluslararası iş birliğinin gelişimi, yeni ortaklıkların kurulması ve halihazırdaki iş birliğini daha ileri bir noktaya taşıyabilmek adına üniversitenin bu yöndeki motivasyonu ve potansiyeli hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Fuar ve konferans boyunca; üniversitelerin gerek tanıtım gerekse de yeni iş birliği noktasında önemli kazanımlar elde ettiğini kaydeden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, yapılan görüşmeler sayesinde küresel hedeflere ulaşmada mesafe kat ettiklerini, Türk bilim dünyasının ve üniversitelerinin görünürlüğünün artırılması amacıyla etkinliğe özel önem verdiklerini belirtti.
OKÜ’nü işbirliğini artırması gerektiğini ifade eden Uzun, “2007 yılında kurulmuş genç bir üniversite olarak, ülkemizin yükseköğretimdeki politikalarını destekleyecek uluslararası çalışmalara önem veriyoruz. Bu kapsamda, dünyanın farklı noktalarında düzenlenen bilimsel etkinlik ve organizasyonlara katılıyor; yeni anlaşmaların ve hedeflerimizin gerçekleşmesini kolaylaştıracak görüşmeler yapıyoruz. Sonuçta hem yerelden küresele uzanmak hem de akademik faaliyetlerimizin kapsam ve niteliğini artırmak için daha fazla iş birliği yapmamız gerekiyor’’ dedi.
Uzun, görüşmelerin OKÜ adına oldukça verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

Haber Merkezi