Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Öğr. Üyesi Doç. Dr. Uğur Korkut Pata’nın Projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 programı altında açılan "Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı-Binbirçaba" kapsamında OKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Korkut Pata tarafından hazırlanan proje kabul edildi.
OKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Korkut Pata’nın yürütücü olduğu “123K753" numaralı ve "Depremden Etkilenen 11 Şehirde Finansal Gelişme ve İhracat Etkileşiminin Şehirler ve Sektörler Bazında Araştırılması: Deprem Sonrası Dönem için İhracatı Teşvik Önerileri" başlıklı proje TÜBİTAK-1001 kapsamında desteklenmek üzere kabul edildi.
Proje Ekibi Doç. Dr. Uğur Korkut Pata (Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi), Doç. Dr. Sinan Erdoğan (Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi), Doç. Dr. Serpil Kılıç Deprem (Yıldız Teknik Üniversitesi), Doç. Dr. Süleyman Yurtkuran (Trabzon Üniversitesi), Doç. Dr. Mustafa Tevfik Kartal (Borsa İstanbul)
Proje ekibi depremden etkilenmiş 11 şehirde finansal kredilerin sektörel ihracata etkilerini araştırıp bölgesel ihracatı geliştirme önerileri sunacak.
Bu kapsamda her bir şehir için hangi sektöre finansal kredi sağlanarak ihracatın teşvik edilmesi yönünde araştırmalar gerçekleştirilecek. OKÜ