Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Anadolu Ajansının (AA) geleneksel “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı.
OKÜ Prof. Dr. Turgay Uzun, AA muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği “haber”, “spor”, “çevre-yaşam” ve “özel” kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.
Uzun, incelemelerinin ardından haber kategorisinde Özkan Bilgin’in “’Eksi’de Operasyon”, çevre-yaşam kategorisinde Klebher Vasquez’in “Devin Ölümü”, spor kategorisinde Dursun Aydemir’in “Dünyanın Sultanları”, özel kategoride ise Belal Khaled’in “Haykırış” ile Aytuğ Can Sencar’ın “Depremin Umudu” başlıklı fotoğraflarına oy verdi.
AA'nın düzenlediği etkinliğe katılarak, yılın en etkileyici fotoğraflarını seçmek için verilen demokratik katılımın önemine dikkat çeken Rektör Uzun, yıl boyunca yaşanan önemli olayların görsel olarak öne çıkarılmasının toplumsal bilinci şekillendirmede ve önemli anları hatırlamada büyük bir rol oynadığını belirtti.
Uzun ayrıca, fotoğrafın gücünün, anıların etkileyici bir şekilde ifade edilmesinde ve izleyiciyle duygusal bir bağ kurulmasında kilit bir rol oynadığını vurguladı.