Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde (OKÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kuruldu
Bazı Enstitü, Fakülte ve Yüksekokulların kurulması, kapatılması ile fakültelerin adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı kararıyla OKÜ’de Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kurulması kararlaştırıldı.
Böylece OKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü uygulamada birlikteliği artırarak en yüksek verimin elde edilmesi hedefiyle 'Lisansüstü Eğitim Enstitüsü' çatısı altında toplandı.
İlgili karara göre OKÜ bünyesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin kurulması da uygun görülürken, Mühendislik Fakültesinin ismi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak değiştirildi.
Böylece Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan bölümler yeni açılan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecek.
Yeni açılan Enstitü ve Fakültenin OKÜ için son derece önemli kazanımlar olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun,” Üniversitemizi her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yeni açılan Enstitü ve Fakültenin üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. OKÜ