Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından ‘’Sivil Toplum Medya Buluşmaları’’ programı düzenlendi.
OKÜ Rektörlük Büyük Salon’da gerçekleştirilen programda, habercilik, dijital kültür, sosyal medya, sivil toplum ve medya ilişkileri konuları konuşuldu.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleri, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu paydaşlığı ile Karadeniz Haber Ajansı Derneği (KHAD) ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) işbirliğinde düzenlenen "Sivil Toplum Medya Buluşmaları" gerçekleştirildi.
Programa Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜ İnsan ve Toplum Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Gökşen, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, Türkiye Kent Konseyler Birliği Hukuk Danışmanı Av. Cüneyd Altıparmak ve Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem dahilinde tanıtım filmlerinin gösterimi ile başlayan etkinlik programında, “Sivil Toplum Kuruluşlarında Etkin Sosyal Medya Kullanımı’’, ‘’Kriz Anlarında Medya ve STK İlişkileri’’ ve ‘’Sivil Toplum Kuruluşları Basın, Medya İletişimi” konuları ele alındı.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, özgür ve güçlü bir basının ve sivil toplumunun önemine vurgu yaparak ‘’Yeni iletişim teknolojileriyle birlikte geleneksel medyadan dijital medyaya hızlı bir dönüşüm gerçekleşmiştir. Bu noktada dijital medya bilgiye ulaşma noktasında büyük imkanlar sunuyor. Özellikle, yerelden merkeze doğru bilginin ulaşması noktasında yerel medya da önemli rol oynamaktadır. Ülke olarak bu değişime ayak uydurmamız ve bu örgütsel yapı içerisinde etik değerleri benimsememiz gerekmektedir.’’ dedi.
Yürütücülüğünü Prof. Dr. Cengiz Gökşen’in yaptığı programda, Gazeteci Mehmet Taş, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar ve SANKO Basın Danışmanı Cengiz Halil Çiçek habercilik, dijital kültür, sosyal medya, sivil toplum ve medya ilişkileri konularında öğretici bilgiler paylaştı.

Haber Merkezi