OKÜ’lü akademisyenler, ABD’li editörün dikkatini çekti

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde (OKÜ) iki akademisyenin makalesi ABD’deki bir dergi tarafından özel sertifika layık görüldü.
OKÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Demir ve Arş. Gör. Osman Cem Altıncı’nın makaleleri 2020 yılında Enerji alanında yayın yapan ve prestijli dergilerden olan American Chemical Society Energy& Fuels’de yayınlandı.
Akademisyenler dergide yayınlanan ‘Beyond Conventional Activating Methods, A Green Approach for the Synthesis of Bio-Carbon and its supercapacitor electrode performance’ adlı makale, son 2 yıl içinde en çok atıf alan makaleler içinde (50’den fazla atıf) yüzde 3’lük dilime girerek editör tarafından özel sertifikaya layık görüldü.
Makalenin baş araştırmacısı Doç. Dr. Müslüm Demir, yapılan proje elektrikli araçların enerji depolama sisteminde önemli rol oynayan süperkapasitör için elektrot malzemesi üretimi ve tasarımını içerdiğini belirtti.
Demir, elektrotların ilk testlerin OKÜMERLAB laboratuvarında başarılı şekilde test edildiğini, ayrıca yenilenebilir enerjilerindeki off-grid sistemine entegrasyonu ve daha etkin kullanılması için üretilen süperkapasitör elektrotları önemli rol oynadığını kaydetti.
Demir, proje ekipman ve finansman desteğinden dolayı TÜBİTAK, Gaziantep KOSGEB Müdürlüğü ve üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimine teşekkür etti.