Osmaniye Korkut Ata üniversitesi (OKÜ) sporcusu Ahmet Efe Sarıoğlu, UNİLİG tekvando şampiyonasında 3.oldu
Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen ÜNİLİG Tekvando Türkiye Şampiyonası’nda OKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Ahmet Efe Sarıoğlu +87 kg büyükler Kyorugi branşında Türkiye 3.sü oldu.
Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda gerçekleşen şampiyonada 57 Üniversiteden 267 kadın ve erkek sporcu üç gün boyunca şampiyonluk için mindere çıktı.
Kyorugi branşında Türkiye 3.sü olan öğrencimiz Ahmet Efe Sarıoğlu, 20 Temmuz-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında Çin’in Sichuan kentinde düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Oyunlarına (FISU) OKÜ adına katılacak.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Akademik alanda kazandığı başarıların yanı sıra spor alanındaki başarılarıyla da ön plana çıkan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Türk sporunun gelişimine nitelikli spor eğitimi ile önemli katkılar sunuyor. OKÜ olarak genç yeteneklere olan güvenimiz boşa çıkmadı. Son olarak ÜNİLİG Tekvando Türkiye Şampiyonası’nda üniversitemiz BESYO öğrencisi Ahmet Efe Sarıoğlu Kyorugi branşında Türkiye 3.sü olarak bizleri gururlandırdı. Değerli öğrencimize Dünya Üniversiteler Oyunlarında (FISU) üniversitem adına başarılar diliyorum.” dedi. OKÜ