Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi’nin denetim ve belgelendirilmesi tetkik süreci tamamlandı.
OKÜ, Universal Sertifikasyon Uygunluk Değerlendirme A. Ş. tarafından yapılan tetkik süreci açılış toplantısı rektörlük senato salonunda gerçekleştirildi.
RektörProf. Dr. Turgay Uzun’un başkanlığında yapılan toplantıda, üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, Genel Sekreter Recep Şen, Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Mehmet Gizlice, üniversitemiz ilgili birim amirleri, Universal Sertifikasyon Uygunluk Değerlendirme A. Ş.den Baş Denetçi Osman Yüce, Denetçi Ali Kaplan, SGY Danışmanlık’tan Gökhan Yıldız, Kalite Koordinatörü 1. Tetkikçi Doç. Dr. Oğuzhan Çolakkadıoğlu, Kalite Koordinatörü Yardımcısı Doç. Dr. Bircan Ulaş Kadıoğlu ve Kalite Sorumlusu 2. Tetkikçi Öğr. Gör. Mulla Veli Ablay yer aldı.
Uzun, burada yaptığı açıklamada, “Biliyoruz ki günümüz eğitim sisteminde tercih edilebilirliğin olmazsa olmazı olan kalite yönetiminin önemini anlayan ve bu yönde gelişimini sürdüren üniversiteler, dünyadaki üniversitelerle rekabet edebilir hale gelmektedir. Bu nedenle göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kalite çalışmalarına önem verdik, bu bağlamda üniversitemizde ilk olarak Kalite Koordinatörlüğünü kurduk ve kalite çalışmalarımıza başladık. Üniversitemizde kalite çalışmaları kapsamında, ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme sürecini başlattık. Üniversitemizde; toprak, hava ve su gibi doğal kaynak kullanımının en aza indirilmesi ve bu doğal kaynaklara verilen zararların önüne geçilmesini hedefleyen “ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi” Denetimi ve Belgelendirilmesi tetkik sürecini başlattık. Yine bu bağlamda Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezimizde (OKÜMERLAB) Türk Akreditasyon Kurumundan “Akreditasyon Sertifikası”nı aldık. Ayrıca Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri" alanında da ihtisas üniversitesi olmaya hak kazandık. Tüm bunlar ‘kalite’ konusunda ne kadar doğru adımlar attığımızın bir göstergesidir.” Diye konuştu.
Üniversite üst yönetimi ve ilgili birimleri ile yüz yüze gerçekleştirilen tetkikler sonucunda, personel ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Standartları’nı uygulama açısından değerlendirildi.
Kapanış toplantısında ise Universal Sertifikasyon Uygunluk Değerlendirme A. Ş.den Baş Denetçi Osman Yüce ve Denetçi Ali Kaplan, belgelendirilme denetiminin başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti

Haber Merkezi