Osmaniye Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası” dolayısıyla, kent mutfağının yöresel yemekleri tanıtıldı.
Cebelibereket Kültür Merkezi Fuaye alanında düzenlenen etkinlikte, kentte yöresel yemekler işletmeciliği yapan Tülay Tekbıyık Barutçu'nun hazırladığı yöresel yemekler tanıtıldı.
Etkinliğe, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Can Altundarak, AK Parti Milletvekili Seydi Gülsoy, AK Parti İl Başkanı Servet Alibekiroğlu, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, İl Müftüsü Ali Çakmak ve vatandaşlar katıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, burada yaptığı açıklamada, bakanlığının desteği ile 21-27 Mayısın her yıl Türk Mutfağı Haftası olarak kutlandığını belirtti.
Torun, Osmaniye mutfağının tarihsel süreç içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, yemek kültürünün yaşatılması gerektiğine vurgu yaptı.
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve beraberindekiler, yöresel tescillenmiş ürünlerden oluşan resim sergisini ziyaret etti.
Etkinlik, fuaye alanında gezenlere yöresel yemeklerin ikramı ile sona erdi. K