Osmaniye Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 48.Turizm Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
Osmaniye Fıstık Müzesindeki programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, Osmaniye Ticaret İl Müdürü Ayhan Bozok, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, personel ve vatandaşlar katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Program da açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun yaptı. Torun günün önem ve anlamına yönelik açıklamalarında; "2022 yılında, İlimizde yerli ve yabancı toplam 101.386 turist gecelemiş iken, malumunuz 06 Şubat depremi nedeniyle bu rakam 2023 yılında 62.682 olarak gerçekleşmiştir. 2024 yılında yerli ve yabancı turist sayısını 200.000 seviyelerine yükseltmek, ayrıca hedefimiz ilimizin tüm coğrafyasında var olan turizm potansiyelini harekete geçirmek ve 12 ay sürdürebilir turizm oluşturmaktır. Başta inanç turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi, kış turizmi, sağlık turizmi gibi öne çıkan değerlerimiz üzerinde arta gelen yatırım ve tanıtım çalışmaları sonucunda Osmaniye’miz bölge ve ülkemizde her geçen yıl turizm alanında gelişmekte ve ilerlemektedir..." ifadelerini kullandı. Türkiye’nin en büyük ve ilk açık hava müzesi olan Karatepe-Aslantaş Açıkhava Müzesi özellikle yabancı ziyaretçilerin rağbet ettiği bir yer olmakla birlikte doğal güzelliği, tarihi ve 250’ye yakın kuş türünü barındıran Aslantaş Barajı ile çevrelenen ender güzellikte bir yer olduğuna da vurgu yapan Torun, “Ayrıca amfi tiyatrosu, kalesi, hamamı, sütunlu caddesi ile en önemli antik kentlerimizden birisi olan Kastabala ören yeri Çukurova’nın Efes’i olarak İlimizin önemli turizm merkezlerindendir" dedi.
İlin önemli yönlerine vurgu yaptığı konuşmasında Torun, sözlerini şöyle tamamladı: "2024 yılı turizm sezonunun ülkemize, milletimize ve turizm sektöründe yer alan otel, acente ve tüm işletmelere hayırlı, huzurlu ve bereketli geçmesini diler, saygılar sunarım."
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, günün anlam ve önemine vurgu yaparak Osmaniye'deki turizm ve turizm sektörüne yönelik faaliyetlerin daha ileri bir düzeye getirileceğini belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve beraberindeki protokol ve davetliler,
Japon Sanatçı Yoshitake Matsushita'nin "Fuji Dağı'nın Otuzaltı manzarası" adlı resim ve "Karatepe Kilim" sergilerini gezdi.

Haber Merkezi