Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında Yıldırım Beyazıt Mahallesinde inşasına başlanılan ilk yapının inşaatında incelemelerde bulundu.
Vali Yılmaz’ın inceleme ziyaretinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi sGörkem Gençtürk de yer aldı.
Ziyaret sırasında Vali Yılmaz’a bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, “İlimizde Yerinde Dönüşüm projesi kapsamında, e-Devlet sistemi üzerinden yapılan ön başvuru sayısı; 5.800 Konut ve 1.000 adet İşyeri olmak üzere toplam 6.800’dür. İlimizde yapı ruhsatı ve inşaat izni alınan yapı sayısı 41 olup başvurular devam etmektedir. Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan ve şu an ziyaret edilen inşaat tek katlı ve 180 m2 alana sahip olup, İlimiz Merkezinde Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşasına başlanılan ilk yapıdır” dedi.
Vali Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Yerinde dönüşüm çalışmalarının birisini burada başlatmış bir hemşehrimiz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yerinde dönüşümden yararlanabilecek hemşehrilerimizin bu hususta hızlı hareket etmeleri, bir an evvel başlamaları hem şehrimizde depremin izlerinin silinmesi açısından, hem de bir an evvel kalıcı konutlarına kavuşmaları açısından çok önemli. Devletimizin verdiği bu destekten yararlanmalarının kendileri açısından çok önemli olacağını düşünüyorum. Bu başlayan inşaatımızdan dolayı kendilerini kutluyorum. Özellikle bu bölge yıkımın çok olduğu bir bölge, bu bölgedeki hemşehrilerimizin de yerinde dönüşümü başlatmaları çok iyi olacak. Kıymetli hemşehrime yapacağı bu binanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.