Osmaniye Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (OSMAYAD) Başkanı Ramazan Yorulmaz, Osmaniye'nin geleceği için faaliyet bulunmak ve hizmet etme fırsatını yakalamış olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.
Yorulmaz, yaptığı açıklamada, OSMAYAD’ın kent ekonomi politikalarının oluşturulmasında, belediye çalışmalarında atılan her adımın kentin önde gelen politika belirleyicileriyle tam bir uyum ve uzlaşma olmasına büyük önem verdiğini aktardı
Her soruna masa başında yukarıdan bakma anlayışının Osmaniye'ye nerelere getirdiğini, hangi sıkıntılara sevk ettiğini yaşayarak tecrübe edildiğini ifade eden Yorulmaz, şunları kaydetti:
“Halkına, işçisine, işverenine, esnafına, tüccarına, Sivil Toplum Örgütlerine, Odalarına, Derneklerine sağır İlimiz Politika Belirleyicilerinin Osmaniye'mize ödettikleri, ödetmekte oldukları bedelleri maalesef ziyadesiyle ödemek zorunda kalıyoruz. OSMAYAD olarak Osmaniyemizde hiçbir zaman dayatmacı olmadık, olmayacağız. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Osmaniye'mizin geleceği ve gelişimi adına, Politika belirleyicilerinin görüşlerimize, eleştirilerimize, önerilerimize kulak vermelerinin gerektiğine sonsuza değin inanmaya, adımlarımızı da buna göre atmaya devam edeceğiz. Osmaniye Sevdalısı Malatyalılar olarak başarıyı kendimize şiar edinerek, gücümüzün ve sahip olduklarımızın farkındayız, özgüvenimizle yapılanlara karşı Osmaniye'miz adına sessiz kalmayacağımızı, sorumluluk bilinciyle Hemşehrilerimizin küstürülmesinin doğuracağı sonuçların sorumluluğu ilgilerinin alamayacağını ve bu kararlarının altında kalabileceklerinin bilinmesini arzu ediyoruz”
Yorulmaz, Osmaniye’nin gelişimi adına yapılan her iyi plan, proje, öneri ne varsa onun yanında olduklarını aktardı.
Osmaniye’nin gelişimi için hedef koyduklarını vurgulayan Yorulmaz, şöyle devam etti:
“Bu hedeflere doğru disiplinle, kararlılıkla ilerleyeceğiz. Bu hedefler her anlamda İlimizin büyümesidir, üretimidir, kalitedir, rekabettir. Konjontür gereği tüm Türkiye artık Osmaniye’yi çok yakından izliyor, İlimizde neler olup bittiğini öğrenmek istiyor. İlimiz Siyasiler, Sivil Toplum Örgütleri, Odalar, Dernekler ile İlimiz Politika belirleyicileri arasında demokrasimiz geliştikçe, aynı yöne baktıklarında, 2023 depremini ağır bir şekilde geçirmiş İlimiz bütün zorlukların üstesinden hep birlikte gelecek, geleceğimizi beraberde kuracağımıza inanıyor, Hemşehrilerimize yapılanlara rağmen inancımızı kaybetmemeye çalışıyoruz. Bunu lütfen kimse göz ardı etmesin, Hemşehrilerimizi yok saymasın. Sayın Curbaşkanımızın diyorki; "Bir kere artık hiç kimsenin kollarını kavuşturup tribünden maçı seyretmek gibi lüksü yoktur, olamaz. Herkes, her kesim, gücü oranında, birikimi oranında, tecrübesi oranında bu mücadelede yerini alacak, ekonomik kalkınma yolundaki kararlı yürüyüşe destek olacaktır. İşte bu nedenle sokağın, çarşının, pazarın, fabrikaların seslerini çok yakından takip ediyoruz. Bu nedenle odalarımızın, derneklerimizin, birliklerimizin, sendikalarımızın, kısacası sivil toplumun görüş ve önerilerine özel önem veriyoruz." Sayın Cumhurbaşkanımıza rağmen yapılan uygulamaları doğru bulmuyoruz. Seçim tarihinin yaklaştığı bu günlerde bazı kesimlerde Osmaniye'mizin geleceği adına, değil elini, gövdesini taşın altına koyan hemşehrilerimizin elde ettiği başarılara, katkılara rağmen, bizlere karşı bazı itici, ötekileştirici, uzaklaştırıcı, dışlayıcı, tavırları, uygulamaları, kararları Osmaniye Sevdalısı Malatyalılar olarak uzunca bir süredir üzüntüyle şahit olmaya devam ediyoruz, bizlerin bunu hak etmediği gerçeğini de GÜR BİR SESLE HAYKIRMAYA devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.
Son olarak, bugüne kadar yapılan uygulamaların Osmaniye'mizi yaşanabilir şehirler listesinde son 10 'a getirdiğini görmekten üzülüyor, kurtarmanın tek yolunun toplumun her kesimiyle beraber çalışmaktan geçtiğini hatırlatıyoruz”

Haber Merkezi