Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Valiliğinde uygulanan Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi’nin (KABEV) proje ve denetimini yapan ekibi makamında kabul etti.
Ziyarette, Dünya Bankası tarafından fonlanarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü (YİGM) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) desteği ile uygulanan projenin denetimini yapan müşavir TİMA Firması Genel Müdürü Ali Ataç ve ekibi ile Yüklenici Firma Burakcan-Beryar İnşaat firma yetkilisi yer aldı.
Proje ekibine İdari Hizmetler Şube Müdürü Melahat Çelik eşlik etti.
Ziyaret sırasında TİMA Firması Genel Müdürü Ali Ataç tarafından Vali Yılmaz’a Valilik Binasında devam etmekte olan çalışmalar hakkında teknik bilgi verildi.
Genel Müdür Ali Ataç verdiği bilgilerde; Projenin amacının enerji giderlerinin azaltılması yoluyla cari açığın azaltılması, enerji tüketimlerinin azaltılması ile sera gazı emisyonlarının azaltılması, sera gazı emisyonlarının azaltılması yoluyla iklim değişikliği ile mücadele edilmesi, sosyal ve ekonomik fayda sağlanması, enerji verimliliği konusunda toplumda farkındalığın artırılması olduğunu ifade ederek, Valilikte yapılan çalışmalarda; verimsiz aydınlatma armatürlerinin led aydınlatma armatürleri ile değiştirildiğini, ısıtma ve soğutma merkezi sisteminin enerji verimliliğine uygun bir şekilde düzenlenmekte olduğunu, Valilik binasının çatısına ve otopark alanına güneş enerjisi sistemi (GES) kurulacağını, bina otomasyon sistemi ve enerji ölçüm izleme sistemi kurulacağını söyledi.
Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesini çok önemsediklerini ifade eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yenilenebilir enerji sistemleri ile enerjiyi en verimli şekilde kullanarak, binalarda tasarruf sağlanacağını söyledi.
Projenin, enerji tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmasını temenni eden Vali Yılmaz, Projede emeği ve katkısı olanlara teşekkür etti.

Haber Merkezi