Bahçe–Nurdağı (Fevzipaşa) Hızlı Demiryolu Projesi T-1 Tüneli Işık Görme Töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla yapıldı.
Törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Adalet Eski Bakanı Abdulhamit Gül ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Belediye Başkanı Kadir Kara, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,
“Bu zamana kadar nasıl Türkiye’nin önünü açan yatırmalar yaptıysak bundan sonra da ülkemizin aydınlık geleceği için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. 2003’ten bu yana Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde demiryollarımıza çok büyük yatırımlar yaptık. Bunun gibi pek çok projeyi ülkemize kazandırdık milletimizin hizmetine sunduk. Şimdi de önemli yatırımlardan birisi olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep projemiz için önemli etap olan 17 kilometre uzunluğundaki Bahçe-Nurdağı hızlı tren projemizin ışık gördü törenini icra edeceğiz. Proje kapsamında 9 bin 500 metrelik iki tüp tünelin inşaatına devam ediyoruz. Bahçe-Nurdağı arasında 32,5 kilometrelik hattımızı 17 kilometreye düşüreceğiz. 60 kilometre olan işletme hızını 160 kilometreye çıkartacak, yüksek yük trenlerinin seyir süreleri 80 dakikadan 15 dakikaya, yolcu trenlerinin seyir süreleri 60 dakikadan 10 dakikaya düşmüş olacak. Projemizde yer alan çift tüplü tünelin birincisini açma işlemini 2020 yılının Şubat ayında tamamlamıştık, 2021 yılı Şubat ayında delme işlemlerine başladığımız T1 Tünelinin ise bugün ışık gördü merasimini yapıyoruz. Türkiye’nin en uzun çift tüplü demiryolu tüneli sayesinde Bahçe istasyonunu Nurdağı İstasyonuna bağlayacağız. Projemizle birlikte aynı zamanda Adana-Gaziantep arası seyahat süresini 1 saat 30 dakikaya düşürmüş olacağız" dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmaniye ile ilgili projelerden de söz ederek, "Güneydoğu'nun giriş kapısı Osmaniye de ulaşım ve iletişim yatırımlarımızdan hak ettiği payı almaktadır. Osmaniye-Nurdağı Yolu'nu, Bahçe Geçişi Yolu'nu, Osmaniye Çevre Yolu'nu bitümlü sıcak kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamladık. 52 kilometre uzunluğundaki Kadirli-Osmaniye yolunun, Kadirli-Şehir Geçişi ve Kadirli-Sumbas il yolunu oluşturan 10,6 kilometrelik kesimin, 8,2 kilometrelik kesimini tamamlayıp hizmete açtık. Projemizin 41 kilometrelik kesimi ise Kadirli-Osmaniye il yolunu kapsıyor. Artan nüfus ve trafik yoğunluğunun yanı sıra tarım ve ticaretin artmasıyla birlikte 41 kilometrelik bu kesimi, bölünmüş yol olarak yapılmasını planladık, çalışmalarımız devam ediyor. Kadirli Organize Sanayi Bölgesi yolunun 5,5 kilometrelik kesimini tamamladık. Kalan kesimde çalışmalarımız devam ediyor. Osmaniye’de demiryolu yatırımlarına da hız verdik" dedi.
Konuşmanın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindekiler temsili start butonuna basarak iş makinesi yardımıyla tüneli açtı.
Daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu kendisine Türk Bayrağı hediye eden işçilerle fotoğraf çektirdi. Osmaniye Valiliği