Osmaniye’de kent merkezindeki okullarda görev yapan Rehber Öğretmenlere yönelik Acil “Obstetrik Bakım ile Kadın, Anne ve Bebek Sağlığı'' eğitimi verildi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa salonunda İl Sağlık Müdürlüğü eğitimcileri tarafından verilen eğitime 139 rehber öğretmen katıldığı bildirildi.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, anne ölümlerini azaltmak için Acil Obstetrik Bakım Programının uygulamaya konulduğu belirtildi.
Acil Obstetrik Bakım (AOB), gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olduğu kaydedildi.
Program kapsamında sağlık sektörü dışında hizmet veren kurumlarla işbirliği amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğü arasında ‘’Sektörlerarası İşbirliği Toplantısı’’ yapıldı.
Toplantı neticesinde hazırlanan "İl Eylem Planında" alınan karar doğrultusunda; Kent merkezindeki okullarda görev yapan Rehber Öğretmenlere yönelik ''Acil Obstetrik Bakım ile Kadın, Anne ve Bebek Sağlığı'' konularında Müdürlüğü eğitimcileri tarafından 139 öğretmenin katıldığı eğitim verildi.

Haber Merkezi