Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Kod 80 projesi” kapsamında robot yarışması düzenlendi.
Liseler kampüsü spor salonunda düzenlenen yarışmada, öğrenciler 4 gün boyunca çizgi, labirent, yürüyen, endüstriyel, zorlu parkur, güneş enerjili araç ve mini sumo kategorilerinde geliştirdikleri robotlarla birinci olmak için yarışacak.
Saygı Duru ve İstiklal Marşının okunmasının ardından proje koordinatörü Mehmet Karip, yarışmanın Türkiye’de sadece birkaç ilde yapıldığını belirterek proje hakkında bilgi verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Aybak teknolojinin hayatın her alanında önemli bir role sahip olduğunu söyledi.
Yapay zeka ve robotik teknolojinin devrim niteliğinde değişikliğe yol açtığını anlatan Albak, “Otomosyon, sağlık, ulaşım, finans ve daha bir çok alanda teknolojik uygulamalar ivme kazanmaktadır. Bu nedenle teknik ve teknolojik üstünlüğü elinde bulunduran milletler robotik ve yapay zeka teknolojilerini geliştirme ve kullanma konusunda öncü olmak zorundadırlar. Bizlerde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gençlerin bilim ve teknolojik olan ilgilerini arttırmak, yeteneklerini geliştirmek ve yenilikçi fikirlerini ortaya koymak için Teknofest, TUBİTAK ve robotik kodlama gibi yarışmalara büyük önem vermekteyiz. Bugün buradaki projeler, geleceğin teknolojik gelişmelerine yön verecek olan genç yeteneklerin potansiyelini sergilemektedir” ifadelerini kullandı.
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, açılış töreninde yaptığı açıklamada, yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.
Değişen ve gelişen teknolojinin takibinin önemli olduğunu, aksi halde geride kalınacağını ifade eden Yılmaz, “Robot, günümüzde hayatımızın her alanında hızla yayılan bir teknolojiye sahiptir. Günümüzün en önemli, en hızlı gelişen bu teknolojiyi yakından takip etmek hatta öncü olabilmek bizi millet olarak daha ilerilere taşıyacaktır. Sizlerde bu anlayışın, bu kabiliyetin ve bu ruhun var olduğuna yürekten inanıyorum. Bu tür projeler geleceğimiz açısından da çok önemlidir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Vali Yılmaz ve protokol, öğrencilerin robot gösterilerini izledi.