Osmaniye’de ‘’Tarım Sektöründe Endüstri 4.0 Kullanımı’’ semineri ve sertifika töreni düzenlendi.
Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında düzenlenen tarım sektöründeki endüstri 4.0 kullanımı bilinçlendirme semineri ve sertifika töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
OKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Çağatay Baz, Öğr. Gör. Burak Somuncu ve Ayhan Yıldırım tarafından verilen ve 3 gün süren eğitimde, cinsiyet eşitliği odaklı yaklaşımların iş dünyasına nüfuz etmesi ve tarım sektöründe teknolojik gelişmelerin benimsenmesini teşvik etme amaçlandı.
Tarım sektöründeki işgücünde cinsiyet eşitliğini sağlamak ve endüstri 4.0 teknolojilerini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen seminer, sektör profesyonellerini bir araya getirerek önemli konuları ele aldı.
Seminerde, tarım sektöründeki cinsiyet eşitsizliği sorunları ve bu alandaki endüstri 4.0 uygulamalarının işleyişi konusunda uzman konuşmacılar tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Ayrıca, katılımcılar arasında deneyim paylaşımı ve iş birliği fırsatları da oluşturuldu.
Etkinlik kapsamında düzenlenen sertifika töreninde, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’a Kadirli Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmethan Yüksel tarafından sertifika takdim edildi.
Kursiyerlere semineri başarıyla tamamlamaları ve tarım sektöründeki cinsiyet eşitliği odaklı endüstri 4.0 uygulamalarına katkı sağlamaları nedeniyle de Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun tarafından katılım sertifikaları takdim edildi.
Katılımcılar, etkinliğin sektördeki cinsiyet eşitliği ve teknolojik dönüşüm konularındaki farkındalığı artırmada önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, benzer etkinliklerin düzenlenmesi ve desteklenmesi gerekliliğine dikkat çekti.
Bu tür inisiyatiflerin, tarım sektörünü daha sürdürülebilir, yenilikçi ve kapsayıcı bir hale getirmede önemli bir rol oynayabileceği de belirtildi.

Haber Merkezi